Followers

Monday, June 27, 2011

masalah yang amat aku risau :(

periot atau bukan ?? adoii ni la yang selalu buat saya risau... periot tak menentu tarikhnye... :( bile dah sampai waktu kuar darah ketul2 n sikit2... risau takut pregnant lagi... bukan tak nak anak tapi si PUTRA ARFA masih lagi bermanja2...kesian dia jika kasi adik awal2... selalu confius periot atau bukan,,cam ner nak solat..bau n warna cam darah periott!!confius :(... and last sekali test pregnant.... jengjeng berdebar allah je tahu.. alhamdulillah tidak mengandung lagi..dah dua kali test... tapi darah ape sebenarnye... jd cam kene injection haritu je :( tolong ye kawan2 pendapat anda ???

Sunday, June 26, 2011

akU tAk sEmpurnA

Terpejam..
Aku sadari semua
CUba bayangkan hidupku
Bila tanpa-Mu ku hancur

Kerasnya..
Hatiku seorang manusia
Langkahku yang penuh dosa
Maafkan aku yaa allah

Tanpamu aku..
Tak mungkin jalani hari indah
Tak mungkin kaki berpijak pasti
Karna ku tahu aku tak sempurna

Tanpamu aku..
Mungkin cacat hati dan jiwa
Tuntun aku dalam cinta
Maha-Mu segalanya

Tanpa-Mu aku tak sempurna
Tuntunlah diriku
Mohon cinta mencinta

Dan tanpa-Mu aku..
Mungkin cacat hati dan jiwa
Tuntun aku dalam cinta
Yaa Allah Maha-Mu segalanya... ALHAMDULILLAH..
miss this time.. i will love him till the END..promise,...

pengubat hati aku...alhamdulillah..

Monday, June 20, 2011

1st birthday boy :) alhamdulillah..

alhamdulillah dan sangat2 bersyukur dengan nikmat dan rezeki yang allah berikan.. dengan ada nya PUTRA ARFA dalam hidup mommy and daddy,kami bahagia sangat... 20 JUNE 2010 PUTRA ARFA selamat dilahirkan didunia dan dengan izin allah PUTRA ARFA hidup dalam keadaan selamat dan bahagia..alhamdulillah
semalam 19 JUNE 2011 mommy dan daddy menyambut hari kelahiran PUTRA ARFA yang pertama.. alhamdulillah semua berjalan dengan lancar dengan kehadiran CIK JA,CIK SU,AYAH WAR,ABANG ADAM,AUNT EMIRDA,UNCLE HILMI DAN FAHRY.. kami sekeluarga sangat2 gembira dengan kehadiran tetamu2.. walaupun hanya sekadar potong cake mommy sangat2 bersyukur..alhamdulillah..sekarang anak kesayangan mommy dah 1tahun kan... mommy harap anak mommy PUTRA ARFA MOHD KHAIRUL menjadi seorang anak yng soleh,yang taat kepada kedua ibu bapa,berjaya dalam kehidupan,jadi anak yang beriman ye sayang... satu pesan mommy DUNIA NI HANYA SEMENTARA AKHIRAT SELAMANYA.. mommy n daddy sayang PUTRA ARFA... TERIMA KASIH YA'ALLAH DENGAN RAHMAT DAN KURNIA YANG TELAH ENGKAU BERIKAN...Amin :))))

putra arfa 1st cake..from istana hotel...alhamdulillah

selalu bersama <3

with mommy N daddy

aunt emirda,cik su,cik ja,adam,fahry :) tqvm  :)

cik ja putra arfa suka present cik ja...tqvm..

putra arfa bin mohd khairul

putra arfa mohd khairul
1year :)

mommy N putra arfa

putra arfa N daddy

father of the year
baby of the year...
:))

:)

putra arfa mohd khairul
1year 20june2011

Thursday, June 16, 2011

si bucuk mommy dah makin pandai :) alhamdulillah

alhamdulillah makin hari si bucuk ni makin pandai dan selalu bedikari... suka sangat main piano,, bila piano dia x bnyi mula la merengek.. hehe sgt syg dkt mommy, bile daddy buat2 marah mommy n mommy nangis, dia dtg pujuk mommy n mula nak pukul daddy dia sbb bt mommy menangis.. hahaha

bila mommy tanya sayang nak nasi, dia amgguk je,, bila tanya nak mandi dia terus pegi bilik air,, nak tido dia hanya merenggek mintak susu... sgt senang jaga dia sjak lahir sampai sekarang.. kalau turun bwh jap je terus nak pegi nursery yang kat bawah tu sebab ramai kawan la katakan kat situ,, OMG dia sbnarnye FRIENDLY sikit..hehe maybe mewarisi mommy sbb suka berkawan..alhamdulillah ya'allah :)
lagAk  si bucuk ni :)
blur sikit tapi bagi saya tetap cute :)
si kecik belajar main music.. good job :)

suka bila snap pic dia :)

bila mommy tak layan saya :)

Wednesday, June 8, 2011

happy 20th birthday to me :)

alhamdulillah dengan izin ALLAH S.W.T ira berada di dunia ini selama 20tahun.. masa yang sangat panjang.. terima kasih YA'ALLAH... Kerana memberi kan ira hidup bahagia di jalanMU...di dunia ini sangat banyak uji dan dugaan kita sebagai manusia hanya mampu bersabar dan berdoa.. ALLAH MAHA ADIL... dia memberikan kan kita segala2 nye,, jodoh , ajal , maut, rezeki ditanganNYA.. DAN ira bersyukur dengan apa yang DIBERINYA kepada ira.. amin... 8june1991 ~8june2011.. alhamdulillah :))

Friday, May 20, 2011

10-11 bulan

lama x update my blog ni...alhamdulillah dengan izin allah s.w.t putra arfa membesar dengan kesihatan yang sempurna....dia tersangat active,nakal dan terlebih manja sudah ( tak leh bagi adik lagi) hehehe.....masa 10 bulan hari tu putra arfa demam naik campak dan sekarang kembali sihat dan ceria...hehehe kejap je tengok dia membesar depan mata mummy sendiri..hehe i love u damn so much sayang...
putra arfa lom leh berjalan walau dh 11 bulan..hehe tp dah leh panjat sofa..dah leh panggil daddy n mummy lom leh sebut,...huhuhu dah besar anak mummy ye....berusaha ye syg.. :) lagi sebulan putra arfa 1tahun..yeahh dah jdi kanak2 ssyg mummy ni... :)


Wednesday, March 16, 2011

putra arfa and aksi :)

hehehe akhirnye putra arfa dah mulai nak berjalan...hehheheh aksinye....








hehehe ni la my bucuk2 dah makin lasak pnat mummy nye taw :)
n ni dia video dia..mak oiii...adoii
video
hehe my little prince :)

Friday, March 11, 2011

selamat pengatin baru buat abang tersayang :(

adik mintak maaf sbb tak dapat balik abe jai kawen....adik pom rindu cik and abah  ;'( dulu adik sokmo berangan nak jadi pengapit abe jai...tp bile abe jai dh nak kawen adik xleh balik...adik btul2 mintak maaf :'( ape2 pom adik sokmo ingat abe jai :( adik rindu cik and abah..adik nak balik..;'(  SELAMAT PENGATIN BARU ABANGKU :(

MY LOVELY FAMILY...rindu semua ;'(
wif my lovely sis

wif my lovely mom...miss u :(

wif my lovely brother

wif my lovely niece

wif my lovely nephew

Thursday, March 3, 2011

kisah perancang keluarga 2

semalam ira pergi klinik jumpa doctor tanya kenapa after inject darah saya still lagi keluar seperti darah periot...dan ira confius sama ade darah tu darah periot atau darah penyakit..dan confius sama ada blh solat atau x...doctor cakap darah tu adalah darah yang mencuci rahim kita kerana injection tu bagi effect macam tu bcuz injection tu sesuai utk diri kita....dan kita boleh solat jika darah still keluar ( ALLHAMDULILLAH)..bcuz kitaran haid kita hanya 7hari yang darah selalu keluar tu adalah darah yang mencuci rahim kita..kita hanya perlu salin pad bila mahu solat :)  jika nak bandingkan antara darah haid dgn darah biasa..darah haid akan keluar ppenuh 1 pad n fresh blood gitu...tu baru darah haid jika yang keluar ikit2 tu kita boleh solat :) alhamdulillah akhirnye tahu jgak jwapan..takut darah penyakit je :)
n untuk kawan2 yang rasa nak inject or ape2 sal perancangan keluarga..xusah takut gemok sbb gemokk bkan la effect dari injection atau ape2 pil..ia nya lahir dari nafsu makan kita :) thanks u:)

Tuesday, March 1, 2011

putra arfa and adam hakim have a fun :)

haritu ira citer sal member2 lama datang rumah kn..heheehe..ni sal little prince adam hakim n putra arfa...ya'allah diorang bila dah jumpa cam orang2 dewasa..siap main sama2 lagi ,, pandai diorang berkawan :) hehe..........ni dia putra arfa and adam hakim :)


boleh pandan2 jangan pegan2
smile adam :)
                                                                hihihih :)
                                                                  wink2
 putra arfa
 mummy n putra arfa
 tengok sape ??
 glurpp terjilat air :)
 :)
 ku lihat wajah mu di permukaan air :)
 uweeekkk
 hot mom n little son
 makan sedap taw :)
 abag adam nganga meh nak suap :)
 yummm
 say mummy :)
 kelaparan :)
ni la gelagak2 si kecil 2orang ni..makin comel..heheh :)